ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Δενδρολίβανο

Περιχύστε μικρά τηγανητά ψάρια με το λάδι από το τηγάνι,
στο οποίο έχετε ρίξει πρώτα λίγο δενδρολίβανο. 

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο ταυτίζεται με τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα με την Ελλάδα, καθώς, όπως συνιστά η λατινική ονομασία του, Rosemary officinalis, χρειάζεται ελάχιστο νερό για να ευδοκιμήσει – και μάλιστα του αρκεί η δροσιά (ros) της θάλασσας (marinus).

Το δενδρολίβανο είναι πλούσιο σε στοιχεία, όπως σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του αρωματικού φυτού το συνιστούν για τη συντήρηση τροφίμων, όπως οι ελιές.

Στην κουζίνα χρησιμοποιείται σε διάφορα φαγητά, όπως στα κοκκινιστά με πλούσια σάλτσα. Βέβαια, λόγω του έντονου αρώματός του, είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιείτε με πολλά μπαχαρικά.

Το δενδρολίβανο ταιριάζει εξαιρετικά με ψητά. Δοκιμάστε το στο φιλέτο κοτόπουλο και στη χοιρινή μπριζόλα αντί για ρίγανη.

 
 
  
ψάρι, κοτόπουλο, πατάτα, λεμόνι, σκόρδο

Αρωματικό με πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται στα φαγητά που έχουν βάση το αρνί, αλλά και σε μοσχάρι και κοτόπουλο. Δοκιμάστε το σε κόκκινες σάλτσες, στις χοιρινές μπριζόλες, στο κοτόπουλο σχάρας, στις πατάτες και στα σουβλάκια από γαρίδες.
το δενδρολίβανο βοηθά τη μνήμη;

Σύγχρονες μελέτες συνιστούν ότι μια ουσία που περιέχει το δενδρολίβανο ενισχύει τη μνήμη και ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ. Οι ιδιότητες αυτές πιθανά να εξηγούν τις παραδόσεις γύρω από το δενδρολίβανο που το συνδέουν με την προφητεία και αργότερα, κατά το Μεσαίωνα, με τη συζυγική πίστη, ενώ ακόμα και σήμερα σε κάποιες αγγλοσαξονικές χώρες αποτελεί σύμβολο ενθύμησης. 

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
(60 γρ.)
graphics motibo - development qbit