ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Θυμάρι

Αντί για ρίγανη, χρησιμοποιήστε θυμάρι στην ντοματοσαλάτα
ή τη χωριάτικη. 

Θυμάρι

Για πολλούς, το θυμάρι είναι το άρωμα της ελληνικής υπαίθρου καθώς φυτρώνει άγριο σε όλες τις χαμηλές πλαγιές, στα βουνά και στους αγρούς. Οι αρχαίοι Έλληνες το έκαιγαν στους ναούς ως λιβάνι και το θεωρούσαν σύμβολο ανδρείας και θάρρους.

Το θυμάρι έχει κατσαρά, οβάλ φύλλα τα οποία είναι γκριζοπράσινα από τη μια πλευρά και λευκά από την άλλη. Τα ξεραμένα φύλλα του έχουν πράσινο λαδί χρώμα και όταν θρυμματιστούν, αναδίδουν το άρωμά τους.

Το θυμάρι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, αλλά είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές του χρήσεις, ιδίως για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Παρότι το θυμάρι έχει έντονη γεύση, συνδυάζεται εύκολα με άλλα αρωματικά φυτά και μπαχαρικά και ταιριάζει ιδιαίτερα με το λεμόνι. Βάλτε τη δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια γεύση του ακόμα και στα πιο συνηθισμένα πιάτα σας και δείτε τη διαφορά.
 
 
  
κοτόπουλο, ψάρι, αρνί, κατσίκι, χοιρινό, πατάτα, ντομάτα, λεμονάτα φαγητά

Από τα πιο γνωστά αρωματικά. Με άρωμα πολύ κοντινό στη ρίγανη, αρωματίζει μπριζόλες, σαλάτες, ψητά φούρνου. Δοκιμάστε το σε συνδυασμό με το δενδρολίβανο.
το θυμάρι μπορεί να απαλύνει το βήχα;

Μελέτες συνιστούν ότι το θυμάρι περιέχει φυσικές χημικές ουσίες που βοηθούν στις αναπνευστικές παθήσεις. Μια παραδοσιακή συνταγή για να απαλύνει το βήχα είναι το θυμαρίσιο σιρόπι. Θα το φτιάξετε με ζάχαρη ή αραιωμένο μέλι και 2-3 κ.σ. θυμάρι, προσθέτοντας (προαιρετικά) λίγο λεμόνι όταν κρυώσει. 

ΘΥΜΑΡΙ
(65 γρ.)
graphics motibo - development qbit