ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Κρεμμύδι

Για να μαλακώσει το κρέας, χρησιμοποιήστε κρεμμύδι στη μαρινάδα.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι ο βολβός ενός κοινού φυτού που φύεται σε όλο τον πλανήτη, αν και θεωρείται ότι κατάγεται από την Ασία. Το πιο κοινό κρεμμύδι είναι το κίτρινο, αλλά υπάρχουν επίσης λευκές και κόκκινες ποικιλίες.

Το κρεμμύδι ενσωματώθηκε στη διατροφή σχεδόν όλων των λαών από την αρχαιότητα, ενώ οι Έλληνες αναγνώριζαν και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Μάλιστα, οι αθλητές προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες καταναλώνοντας και τρίβοντας το σώμα τους με κρεμμύδια.

Στη μεσαιωνική Ευρώπη, το κρεμμύδι αποτελούσε τη βασική διατροφή μαζί με το λάχανο και τα φασόλια. Είχε τόση ζήτηση και αξία, που συχνά προσφερόταν στα ζευγάρια ως γαμήλιο δώρο.
 
 
  
ντομάτα, λαχανικά, κρέατα, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια

Το αποξηραμένο κρεμμύδι αντικαθιστά πλήρως το ξερό κρεμμύδι σε μια συνταγή. Σημειώστε πως μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι αντιστοιχεί με ένα μικρό κρεμμύδι.
στην αρχαία Αίγυπτο προσκυνούσαν το κρεμμύδι;

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι απέδιδαν ιδιαίτερες τιμές στο κρεμμύδι λόγω του σφαιρικού του σχήματος και των “δαχτυλιδιών” που σχηματίζει, τα οποία πίστευαν ότι συμβολίζουν την αιωνιότητα. Ήταν τόσος ο σεβασμός που έτρεφαν για το κρεμμύδι, ώστε έφτιαχναν ομοιώματά του από χρυσό. Ίσως δεν ήταν και τόσο παράδοξος ο σεβασμός που έδειχναν προς το κρεμμύδι, καθώς σύγχρονες επιστημονικές μελέτες τού αποδίδουν πολλές ωφέλιμες ιδιότητες.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
(45 γρ.)
graphics motibo - development qbit