ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Αλάτι Θαλασσινό Μεσογείου

Δοκιμάστε το σε ψάρια ή σε θαλασσινά ψημένα σε κρούστα
από Αλάτι Θαλασσινό της Μεσογείου.

Αλάτι Θαλασσινό Μεσογείου

Το Θαλασσινό αλάτι της Μεσογείου είναι από τα πιο φημισμένα αλάτια στον κόσμο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μαγνήσιο. Η περιεκτικότητά του σε αλάτι κυμαίνεται από 3% μέχρι 8%.

Η αποκομιδή γίνεται σε φυσικές αλυκές στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Μεσόγειο. Επειδή είναι σχεδόν ακατέργαστο και δεν υποβάλλεται σε τεχνητή λεύκανση, το Θαλασσινό Αλάτι της Μεσογείου διατηρεί σχεδόν όλη την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

Το θαλασσινό αλάτι εξαιτίας της κρυσταλλικής δομής του, αποδεικνύεται ευεργετικό, αφού εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.ά. Όμως, θα πρέπει να καταναλώνεται πάντα με μέτρο, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατάχρησή του μπορεί να επιφέρει δυσπεψία, έλκος ή ακόμη και νεφρικές παθήσεις.

Το θαλασσινό αλάτι έχει πιο έντονη γεύση από το κοινό επιτραπέζιο αλάτι και χρειάζεται προσοχή κατά τη χρήση του. Εκτός από το φαγητό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην άλμη ή για πάστωμα.
 
 
  
όλα τα φαγητά και τα μπαχαρικά

Με μια ποσότητα από Αλάτι Θαλασσινό της Μεσογείου, αναδεικνύονται όλες οι γεύσεις σε φαγητά, ακόμη και σε γλυκίσματα. Το αλάτι μπορεί να αρωματιστεί με διάφορα αρωματικά φυτά και βότανα, δίνοντας έτσι περισσότερη νοστιμιά στα φαγητά. Το αλάτι χρησιμοποιείται και ως συντηρητικό στα τρόφιμα, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Διάφορα τρόφιμα, όπως ψαρικά και κρεατικά, παστώνονται με αλάτι για να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 
στην αρχαιότητα το αλάτι ήταν πιο πολύτιμο κι από τον χρυσό;

Η σπουδαιότητα του αλατιού χάνεται στα βάθη των αιώνων και ήταν τόσο σημαντικό, που πολλές φορές αποτέλεσε αφορμή για πολέμους. Στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η πληρωμή των στρατιωτών γινόταν με μερίδες αλατιού, ενώ οι Έλληνες θεωρούσαν το αλάτι σύμβολο φιλίας και αλληλεγγύης και επισφράγιζαν με αυτό τις συμφωνίες τους. Σε μερικές χώρες της Ασίας οι κάτοικοι έκαναν τις αγοραπωλησίες τους με κομμάτια αλατιού, ενώ διάφοροι λαοί το χρησιμοποιούσαν ως δώρο στις θυσίες και στις προσφορές προς τους θεούς, σκορπίζοντάς το στους αγρούς. Επίσης, το αλάτι ήταν για αιώνες το μοναδικό μέσο των ανθρώπων για τη συντήρηση των τροφίμων.

ΑΛΑΤΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
(90 γρ.)
graphics motibo - development qbit