ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Μπαχάρι

Στο μύλο πιπεριού, προσθέστε μερικά φρέσκα μπαχάρια
ώστε να τρίβονται μαζί με το πιπέρι, δίνοντας μια ξεχωριστή
γεύση στο φαγητό.

Μπαχάρι

Το μπαχάρι είναι ο καρπός ενός είδους πιπεριάς που φύεται στην Καραϊβική, κυρίως στην Τζαμάικα. Κόβεται πριν ωριμάσει και απλώνεται στον ήλιο για να αποξηρανθεί. Η αγγλική ονομασία του –allspice, κυριολεκτικά όλα τα μπαχαρικά– εμπνεύστηκε από τη γεύση του που συνδυάζει τα πικάντικα στοιχεία του γαρύφαλλου, του μοσχοκάρυδου και της κανέλλας.

Στη Ευρώπη το έφερε ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι ήταν πιπέρι, όμως ο καρπός του είναι πολύ μεγαλύτερος – περίπου το μέγεθος ενός μικρού μπιζελιού. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται συνήθως ολόκληρο και αφαιρείται στο τέλος του μαγειρέματος.

Όπως όλα τα μπαχαρικά που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των πιπεριών, το μπαχάρι έχει θερμαντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ περιέχει επίσης μαγγάνιο και σελήνιο.

Από τα βασικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας, το μπαχάρι δεν προσθέτει μόνο γεύση στα φαγητά και τις σάλτσες, αλλά ενεργοποιεί τα γαστρικά υγρά, βοηθώντας έτσι το στομάχι να χωνέψει λιπαρά ή “βαριά” φαγητά.
 
 
  
μοσχάρι, κοκκινιστά, καρότα, κυνήγι, μαγειρευτά, τουρσιά, μαρινάδες

Για πιο έντονη γεύση, καβουρντίστε λίγο το μπαχάρι, θερμαίνοντάς το στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
το μπαχάρι εμποδίζει τη δράση της μαγιάς;

Το μπαχάρι χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες σε κέικ ή ψωμιά ή σε άλλες συνταγές με μαγιά, καθώς εξουδετερώνει τη δράση της.


ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(40 γρ.)
ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(35 γρ.)
ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(30 γρ.)
graphics motibo - development qbit