ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Αλάτι Καπνιστό Κύπρου

Είναι εξαιρετικό για μαρινάρισμα σε συνδυασμό
με μύλους ή με μείγματα πιπεριών.

Αλάτι Καπνιστό Κύπρου

Το Αλάτι Καπνιστό Κύπρου είναι ένα φυσικό προϊόν που συνδυάζει το θαλασσινό αλάτι με κάπνισμα για μια εντελώς ξεχωριστή γεύση, η οποία ταιριάζει ιδιαίτερα με κρέατα ψημένα στη σχάρα.

Η ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του προέρχεται από το ξύλο ερυθρής σημύδας, από το οποίο καπνίζεται με παραδοσιακό ινδιάνικο τρόπο.

Μετά τη συγκομιδή, το αλάτι υποβάλλεται σε μια διαδικασία στραγγίσματος και φυσικής εξάτμισης για να αφαιρεθεί η θαλάσσια υγρασία από τους κρυστάλλους και ύστερα θερμαίνεται, αποκτώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την καπνιστή του γεύση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

Είναι ιδανικό πάνω σε T-bone ή σε φιλέτο σολομού την ώρα που τα βάζετε στην ψησταριά ή έτοιμο για άλεσμα σε σαλάτα. Το μοναδικό αυτό αλάτι χρησιμοποιείται μόνο στο τέλος του μαγειρέματος.
 
 
  
κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά, λαχανικά, πατάτες

Δώστε μια αναπάντεχη αίσθηση γεύσης σε φαινομενικά συνηθισμένα πιάτα. Το κοτόπουλο, οι μπριζόλες, τα παϊδάκια ή ακόμη και οι δικές σας σάλτσες μπάρμπεκιου αποκτούν ένα υπέροχο καπνιστό άρωμα. Γίνετε δημιουργικοί, προσθέτοντάς το στις τηγανιτές πατάτες για μια νέα γεύση. Είναι ιδανικό για τα ψαρικά, και ιδιαίτερα για τον τόνο και το σολομό.
το αλάτι είναι σαν πολύτιμη πέτρα;

Στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, οι σεφ πειραματίζονται με το αλάτι. Το βλέπουν σαν μπαχαρικό, ένα προϊόν με γευστικές ιδιαιτερότητες, αναλόγως της προέλευσής του. Ορισμένοι σεφ στην Αμερική φέρνουν το αλάτι στο τραπέζι σαν να ήταν πολύτιμη πέτρα. Είναι το πιο ενδιαφέρον καρύκευμα.

ΑΛΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
(45 γρ.)
graphics motibo - development qbit