ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Πιπέρι λευκό

Αναμείξτε κόκκους μαύρου και λευκού πιπεριού
στο μύλο του τραπεζιού.

Πιπέρι λευκό

Το λευκό πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό που παράγεται και το μαύρο – το Piper nigrum. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στο χρόνο συγκομιδής και στη διαδικασία επεξεργασίας. Για την παραγωγή μαύρου πιπεριού, ο καρπός του φυτού συλλέγεται πριν ωριμάσει, ενώ το λευκό ωριμάζει πάνω στο φυτό και απλά αφαιρείται ο εξωτερικός φλοιός μετά τη συγκομιδή.

Το λευκό πιπέρι έχει όλες τις ιδιότητες που έχει το μαύρο, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι η γεύση του είναι λίγο πιο ήπια. Πάντα προσθέτουμε το πιπέρι προς το τέλος του μαγειρέματος για να διατηρείται “φρέσκια” η γεύση του.

Χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο, απλά συνήθως προτιμάται σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες ή άλλες συνταγές για λόγους αισθητικής.

Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή σπιτικών τουρσί και στις μαρινάδες. 
 
  
όλα τα φαγητά και τα μπαχαρικά

Το “μπουκέ γκαρνί” είναι από τα βασικά “εργαλεία” των Γάλλων σεφ. Φυλάξτε το τούλι από τις μπομπονιέρες για να φτιάξετε το δικό σας “σακουλάκι” μυρωδικών, με συνδυασμούς αγαπημένων μπαχαρικών, όπως πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα, δάφνη. Το σακουλάκι τοποθετείται στην κατσαρόλα στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαιρείται στο τέλος, αφήνοντας πίσω μόνο τη γεύση.
το πιπέρι βοηθά στην πέψη;

Ίσως δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει συνταγή χωρίς έστω μια πρέζα πιπέρι, καθώς βοηθά κατά της δημιουργίας αερίων στο στομάχι. Έρευνες αποδεικνύουν ότι η γεύση του πιπεριού προκαλεί την παραγωγή υδροχλωρικών οξέων από το στομάχι, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό ώστε να χωνέψει τις πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης μαγγάνιο και σίδηρο.

ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(45 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΜΜΜΕΝΟ
(45 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(35 γρ.)
graphics motibo - development qbit