ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Πιπέρι μαύρο

Μαρινάρετε στο ψυγείο, για 15-20 λεπτά,
φρέσκες φράουλες (κομμένες) με λίγη ζάχαρη,
ξίδι βαλσάμικο και τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πιπέρι μαύρο

Αλάτι και πιπέρι αποτελούν δύο απαραίτητα καρυκεύματα της μαγειρικής καθώς αναδεικνύουν και χαρίζουν γεύση ακόμα και στο πιο απλό φαγητό, όπως τη βραστή πατάτα. Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από τον καρπό του Piper nigrum, που καλλιεργείται αποκλειστικά για την παραγωγή του μπαχαρικού. Ο καρπός συλλέγεται πριν ωριμάσει και αποξηραίνεται, αποκτώντας έτσι το μαύρο χρώμα του.

Η Ινδία, όπου το φυτό είναι γηγενές, παραμένει πρώτη στην παραγωγή του πιπεριού. Εκτός από τον καρπό, χρησιμοποιείται επίσης το λάδι του στην παραγωγή και συντήρηση προπαρασκευασμένων φαγητών αλλά και αρωμάτων. Υπάρχουν πάνω από 100 ποικιλίες του φυτού που διαφοροποιούνται κυρίως στο μέγεθος και το σχήμα των φύλλων και του καρπού.

Το πιπέρι έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη. Η διακριτική χρήση αναδεικνύει τη φυσική νοστιμιά των άλλων συστατικών. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται τριμμένο ή ολόκληρο. Στο τραπέζι, πολλοί προτιμούν το ολόκληρο πιπέρι σε μύλο ώστε να τρίβεται πάνω από το φαγητό.
 
 
  
όλα τα φαγητά καθώς αναδεικνύει τη γεύση τους

Παρότι θεωρείται ένα «κοινό» μπαχαρικό, η ζήτηση για το μαύρο πιπέρι το έχει κάνει τόσο πολύτιμο, ώστε κάποτε χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα στις εμπορικές συναλλαγές. Εκτός από την κουζίνα, χρησιμοποιείται σε διάφορες εναλλακτικές ιατρικές, όπως η Αγιουβέρδα.
το πιπέρι βοηθά πιθανά τον οργανισμό στη διάσπαση του λίπους;

Εκτός από αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, μελέτες αποδεικνύουν ότι το πιπέρι συμβάλλει στη διάσπαση των λιπαρών κυττάρων. Η δράση αυτή οφείλεται σε μία ουσία που βρίσκεται στον εξωτερικό φλοιό του καρπού.

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(45 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(45 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(40 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(40 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(50 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
(20 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ
(100 γρ.)
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
(50 γρ.)
graphics motibo - development qbit