ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Σκόρδο

Σκορδόψωμο στο λεπτό. Ανακατέψτε σκόρδο με λίγο λάδι, μαργαρίνη
ή βούτυρο και αλείψτε σε φρυγανισμένο ψωμί.

Σκόρδο

Το σκόρδο, ένα από τα βασικά συστατικά σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, προέρχεται από το βολβό ενός πολυετούς φυτού που φύεται σε όλο σχεδόν τον κόσμο, αν και συναντάται ευρέως στην Ασία. Σήμερα, τα 2/3 του σκόρδου που καταναλώνεται παγκοσμίως καλλιεργείται στην Κίνα.

Το σκόρδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τη γεύση αλλά και τις ωφέλιμες ιδιότητές του. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν αφροδίσιο, ενώ από διάφορες πηγές μαθαίνουμε πως ο Όμηρος το έτρωγε ωμό με ψωμί. Οι Αιγύπτιοι Φαραώ έδιναν σκόρδο στους σκλάβους που έχτιζαν τις πυραμίδες για να ενισχύσουν τη δύναμη και την αντοχή τους.

Το σκόρδο έχει έντονη γεύση, ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Λίγο σκόρδο αρκεί για να αναδείξει τις γεύσεις των άλλων συστατικών, ενώ μεγαλύτερες ποσότητες χρησιμοποιούμε σε φαγητά όπου κυριαρχεί η γεύση του, όπως η σκορδαλιά και το τζατζίκι. Καβουρντίζοντας λίγο σκόρδο σε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο δίνουμε ένα διαφορετικό τόνο στα φαγητά.
 
 
  
πατάτα, ζυμαρικά, λαχανικά, κρέατα

Λίγο σκόρδο μεταμορφώνει μια απλή σάλτσα σε κάτι ξεχωριστό. Προσθέστε σκόρδο στη μαγιονέζα που θα σερβίρετε με ψάρι ή βραστά λαχανικά. Φτιάξτε μια νοστιμότατη μακαρονάδα με γεύση πέστο, ανακατεύοντας τα μακαρόνια με ένα μείγμα από σκόρδο, αποξηραμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
στο Μεσαίωνα οι τεχνίτες χρησιμοποιούσαν το σκόρδο ως κόλλα;

Ακόμα και σήμερα, ζωγράφοι και τεχνίτες που δουλεύουν με φύλλα χρυσού χρησιμοποιούν χυμό σκόρδου ως μέσο επικόλλησης. Επίσης, τρίβοντας το φύλλο με μισή σκελίδα σκόρδο στρώνει την επιφάνεια, επιτρέποντας σε κάποιον να γράψει επάνω της – μια τεχνική με ρίζες στους ορθόδοξους εικονογράφους της Ρωσίας.

ΣΚΟΡΔΟ
(60 γρ.)
ΣΚΟΡΔΟ ΓΚΡΑΝΟΥΛΕ
(40 γρ.)
graphics motibo - development qbit