ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Τσάι βουνού

Αντί κάποιου γλυκαντικού, σερβίρετε με μία λεπτή φέτα πορτοκάλι. 

Τσάι βουνού

Η μαλοτήρα, όπως ονομάζεται το τσάι του βουνού, φυτρώνει άγρια σε όλη την ελληνική επικράτεια και ξεχωρίζει για το άρωμά του και τους κίτρινους ανθούς. Η αγγλική ονομασία του βότανου, ironwort, έχει ρίζες στην αρχαία ονομασία του ως “σιδερίτης” επειδή βοηθούσε στην επούλωση τραυμάτων από τις σιδερένιες μύτες των όπλων.

Από τα πιο ανθεκτικά φυτά, φυτρώνει ακόμα και σε βροχερά και άνυδρα μέρη και τα πάνω από 300 είδη του οφείλονται στη δυνατότητά του να προσαρμοζεται στις τοπικές καιρικές συνθήκες και το έδαφος.

Η παράδοση θέλει το τσάι του βουνού να έχει πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες και συνιστάται ιδιαίτερα για κρυολόγημα, αλλεργίες και δύσπνοια.

Παρασκευή: Περιχύνεται 1 κ.σ. τσάι του βουνού με βραστό νερό. Αφήνετε 3-5 λεπτά, σουρώνετε και σερβίρετε.  
 
  
λεμόνι, κανέλλα, μέλι

Τα τελευταία χρόνια, το τσάι του βουνού εμφανίζεται σε διάφορες συνταγές, γλυκών αλλά και φαγητών, όπου χρησιμοποιείται ως αρωματικό φυτό ή μπαχαρικό.
το τσάι του βουνού ίσως είναι το μυστικό της μεσογειακής διατροφής;

Έρευνες συνιστούν ότι τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι του βουνού συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη που δείχνουν πιθανή σύνδεση της κατανάλωσής του με την πρόληψη της οστεοπόρωσης. 

ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ
(20 γρ.)
graphics motibo - development qbit