ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Τσάι Μαύρο Κεϋλάνης

Φτιάξτε σπιτικό κρύο τσάι, διπλασιάζοντας την ποσότητα
μαύρου τσαγιού σε σχέση με το νερό. Αφήστε να κρυώσει
και σερβίρετε με παγάκια και λεμόνι. 

Τσάι Μαύρο Κεϋλάνης

Το τσάι προέρχεται από τα φύλλα της Camellia sinensis, ένα αειθαλές φυτό που ευδοκιμεί σε τροπικά και ημιτροπικά κλίματα. Σύμφωνα με την παράδοση, ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν μυθικό Κινέζο αυτοκράτορα, όταν ένα φύλλο του φυτού έπεσε μέσα στο φλιτζάνι του με βρασμένο νερό που του είχαν ετοιμάσει οι υπηρέτες του.

Πράσινο και μαύρο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό, αλλά το μαύρο αποκτά το χρώμα του κατά τη διαδικασία αποξήρανσης των φύλλων.

Το τσάι περιέχει ελάχιστη καφεΐνη, όση χρειάζεται για να ξυπνήσει ο οργανισμός. Σύγχρονες έρευνες συνιστούν ότι έχει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες, με πρωταρχική το αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.

Το τσάι πίνεται ζεστό ή κρύο, σκέτο, με λεμόνι ή με ζάχαρη. Το μαύρο τσάι Κεϋλάνης είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή χαρμάνια.

Παρασκευή: Σε τσαγιέρα, τοποθετήστε 1 κ.σ. μαύρο τσάι Κεϋλάνης ανά μερίδα. Βράστε νερό και περιχύστε όταν ακόμα κοχλάζει. Αφήστε 3-5 λεπτά, και σουρώστε καθώς σερβίρετε στο φλιτζάνι.  
 
  
μπαχαρικά, εσπεριδοειδή

Στην Ινδία προτιμούν το τσάι πικάντικο και γλυκό. Φτιάξτε ινδικό τσάι, βράζοντας νερό για λίγα λεπτά, ανά μερίδα, με 1 κ.σ. μαύρο τσάι, 1 μπαστουνάκι κανέλλα, 1 γαρύφαλλο, 1 κόκκο μαύρο πιπέρι και λίγο κάρδαμο. Σουρώστε και προσθέστε σε φλιτζάνι με ζεστό γάλα και 1 κ.γ. μέλι.
το τσάι είναι το δεύτερο σε κατανάλωση υγρό στον κόσμο;

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, καθώς, εκτός από γεύση και ευεργετικές ιδιότητες, χαρίζει ηρεμία και διαύγεια. Ξεκινώντας από την Κίνα, κατέκτησε τον κόσμο, ενσωματώνοντας τα διατροφικά έθιμα και τις γευστικές παραδόσεις των λαών, από την Ιαπωνία ως την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.
 

ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ
(80 γρ.)
graphics motibo - development qbit