ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Αλάτι Ροζ Ιμαλαΐων

Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων συνιστάται για πάστωμα,
λόγω των μεγάλων κρυστάλλων του.

Αλάτι Ροζ Ιμαλαΐων

Το Ροζ Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων είναι από τα πιο φημισμένα ορυκτά αλάτια στον κόσμο και θεωρείται ως "λευκός χρυσός". Είναι αγνό φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια άνω των 200 εκατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει το κρυσταλλικό αλάτι, μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια, τα οποία μεταβολίζονται εύκολα στον οργανισμό.

Η συγκομιδή γίνεται στα βουνά των Ιμαλαΐων. Οι κρύσταλλοι πλένονται σε άλμη και ύστερα αφήνονται στον ήλιο να στεγνώσουν φυσικά. Ονομάζεται ροζ αλάτι, γιατί συχνά έχει απαλό, σχεδόν διάφανο ροζ χρώμα.

Με υπέροχο ροζ χρώμα, που προκύπτει από το σίδηρο που έχουν τα πετρώματα της περιοχής, έχει νόστιμο και έντονο χαρακτήρα. Είναι ιδανικό για κόκκινο κρέας λόγω της απουσίας ιωδίου. Το ροζ αλάτι χρησιμοποιείται για άλμη αλλά και ως επιτραπέζιο αλάτι.
 
 
  
κρεατικά, ψάρια, κοτόπουλο, λαχανικά

Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων ενισχύει τη γεύση σε πολλά φαγητά, όπως στο μαγειρευτό ή ψητό κρέας, στα ψητά λαχανικά ή στις σαλάτες. Εκτός από το μεγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο τραπέζι κατά το σερβίρισμα. Είναι ιδανικό για γαρνίρισμα σε ιδιαίτερα πιάτα, καθώς δημιουργεί ένα τέλειο αποτέλεσμα λόγω του υπέροχου χρωματισμού του.
το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων είναι από τα πιο ευεργετικά για την υγεία;

Η κάλυψη του Ροζ Αλατιού Ιμαλαΐων από τα ηφαιστειογενή πετρώματα κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών, το έχει προστατεύσει από την ατμοσφαιρική μόλυνση και έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι το ροζ αλάτι είναι ένα από τα πιο αγνά φυσικά αλάτια στον κόσμο. Χρόνια τώρα, συστήνεται από εδικούς στην υγεία και στη μαγειρική, καθώς η καθαρότητά του και η υψηλή περιεκτικότητά του σε ευεργετικά ιχνοστοιχεία δε συγκρίνεται με κανενός άλλου. Το ροζ αλάτι φαίνεται πως χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει το κυκλοφορικό και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

ΑΛΑΤΙ ΡΟΖ ΙΜΑΛΑΪΩΝ
(90 γρ.)
graphics motibo - development qbit