ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Τσίλι

Ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα γίνεται καυτή
όταν προσθέσετε λίγο τσίλι.

Τσίλι

Τσίλι λέγεται ένα είδος καυτερής πιπεριάς που συναντάμε στη Λατινική και Νότια Αμερική, αν και τώρα πλέον καλλιεργείται παντού – ακόμα και σε γλάστρες στα μπαλκόνια. Σε αυτές τις περιοχές είναι γνωστό από την αρχαιότητα, αλλά η Ευρώπη το γνώρισε το Μεσαίωνα ως υποκατάστατο του μαύρου πιπεριού που ήταν πιο ακριβό, καθώς προερχόταν από την Ασία.

Το τσίλι οφείλει την καυτερή του γεύση στην καψαϊκίνη, μια φυσική χημική ουσία που προκαλεί μια σειρά από αντιδράσεις στον οργανισμό, αυξάνοντας την εφίδρωση. Αυτός είναι και ο λόγος που καταναλώνονται καυτερά φαγητά στα ζεστά κλίματα, όσο παράδοξο κι αν μας ακούγεται. Το τσίλι πιθανά βοηθά κατά της αθηροσκλήρωσης, καθώς εμποδίζει την οξείδωση των λιπαρών.

Στην κουζίνα, το τσίλι χρησιμοποιείται κυρίως στο φαγητό. Όπως όλα τα μπαχαρικά, η γεύση του γίνεται πιο έντονη στη διαδικασία του μαγειρέματος, καθώς οι γεύσεις αναπτύσσονται και ενσωματώνονται.

Διατίθεται σε επαγγελματική συσκευασία.
 
 
  
ντομάτα, καλαμπόκι, κοτόπουλο, μοσχάρι, φασόλια, θαλασσινά

Πασίγνωστο αρωματικό μπαχαρικό για πικάντικη κουζίνα. Είναι το κύριο συστατικό της σάλτσας τσίλι. Δοκιμάστε το σε φασόλια σούπα, Σπρινγκ Ρολς και απωανατολίτικες σπεσιαλιτέ.
υπάρχει ειδική μονάδα μέτρησης της “θερμότητας” των πιπεριών;

Οι πιπεριές κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τις μονάδες θερμότητας Σκόβιλ (SHU). Η πράσινη πιπεριά έχει βαθμό 0, ενώ το τσίλι έχει περίπου 1.500 SHU, λιγότερο από τις μισές μονάδες των χαλαπένιος. Φανταστείτε, δηλαδή, πόσο καίει μια πιπεριά με 1.463.700 SHU, που κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες.

ΤΣΙΛΙ
(500 γρ.)
graphics motibo - development qbit