ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Μαστίχα Χίου

Αρωμάτισε ραβανί ή κέικ με μαστίχα. 

Μαστίχα Χίου

Η μαστίχα είναι η ρητίνη που παράγουν τα μαστιχόδεντρα στη νότια Χίο – ένα αρωματικό προϊόν μοναδικό στον κόσμο, παρότι τα σχίνα, σαν δέντρο, φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η μαστίχα έγινε γνωστή από τις τσίχλες, κάποτε γνωστές στα ελληνικά ως μαστίχες, λόγω του βασικού αρωματικού συστατικού τους.

Η μαστίχα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική κυρίως σε τσουρέκια, αλλά και στην παραγωγή λικέρ μαστίχας.

Σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν τις ωφέλιμες ιδιότητες που αποδίδουν παραδοσιακά στη Χίο στη μαστίχα, κι έτσι το υλικό εμφανίζεται τώρα όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στα καλλυντικά και στην ιατρική. 
 
  
πορτοκάλι, λεμόνι, κέικ, κρέμες, λουκουμάδες, τσουρέκι

Ξανανιώστε παιδί φτιάχνοντας σπιτικό υποβρύχιο. Φέρτε σε βράση ½ φλιτζάνι νερό με 500 γρ. ζάχαρη. Όταν πήξει και κολλάει στο κουτάλι, προσθέστε 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. μαστίχα θρυμματισμένη σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε βάζο για να κρυώσει.
η μαστίχα ανακουφίζει το στομάχι;

Το λικέρ μαστίχας σερβίρεται παραδοσιακά μετά το γεύμα για να βοηθήσει την πέψη. Σύγχρονες μελέτες συνιστούν ότι φυσικές ουσίες που περιέχονται στη μαστίχα όχι μόνο ανακουφίζουν μετά από ένα βαρύ γεύμα αλλά πιθανά να λειτουργούν προληπτικά ή ακόμα και να συμβάλλουν στη θεραπεία του πεπτικού έλκους. 

ΜΑΣΤΙΧΑ
(5 γρ.)
graphics motibo - development qbit