ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Ποικιλίες 4 πιπέρια

Ψήστε το κρέας μαζί με το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι
με λίγο φρέσκο βούτυρο, σβήνοντας με κονιάκ ή κρασί.

Ποικιλίες 4 πιπέρια

Όλες οι ποικιλίες πιπεριών –μαύρο, πράσινο, κόκκινο, λευκό– προέρχονται από το ίδιο φυτό. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στους διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής και στην κατεργασία στην οποία υποβάλλονται οι κόκκοι.

Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από τον καρπό του Piper nigrum, που καλλιεργείται αποκλειστικά για την παραγωγή του μπαχαρικού. Το λευκό πιπέρι προέρχεται επίσης από το ίδιο φυτό που παράγεται και το μαύρο. Το πράσινο πιπέρι είναι ο ανώριμος συλλεγμένος πράσινος καρπός του φυτού Piper nigrum.

Ο συνδυασμός των τεσσάρων διαφορετικών πιπεριών μας δίνει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την Ποικιλία Πιπεριών σε κρέας με πιπέρι – σε φιλέτο μοσχάρι ή κοτόπουλο το οποίο θα “πανάρετε” με κόκκους πιπεριού και θα ψήσετε στη σχάρα.
 
 
  
όλα τα πιάτα της ελληνικής και έθνικ κουζίνας

Το μαύρο πιπέρι έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη. Το λευκό πιπέρι θεωρείται από κάποιους πως έχει πιο ήπια γεύση. Το πράσινο πιπέρι έχει πιο ήπια γεύση και είναι πιο αρωματικό από το μαύρο και ταιριάζει με σάλτσες, κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. Το κόκκινο πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες και σάλτσες, αλλά και για να διακοσμήσουμε ένα πιάτο, δίνοντάς του εξαιρετικό άρωμα. Ο συνδυασμός των τεσσάρων πιπεριών δίνει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα στα φαγητά σας.
το πράσινο πιπέρι, όπως και το λευκό, βοηθά στην πέψη;

Λόγω της ιδιαίτερης πικάντικης γεύσης του, το πράσινο πιπέρι θερμαίνει το σώμα και βοηθά στην πέψη, καθώς περιέχει την πιπερίνη, συστατικό που εμπεριέχεται και σε χάπια κατά των στομαχικών δυσλειτουργιών. Επίσης, μετά από έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι το κόκκινο πιπέρι μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Το κόκκινο πιπέρι μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις μεταγευματικές καύσεις, ιδίως σε όσους δεν συνηθίζουν να το τρώνε.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ 4 ΠΙΠΕΡΙΑ
(35 γρ.)
graphics motibo - development qbit