ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
Αλάτι Γκρι Βρετάνης

Για μέγιστη γευστικότητα, θρυμματίστε τους κόκκους
σε γουδί πριν τη χρήση. 

Αλάτι Γκρι Βρετάνης

Το Αλάτι Γκρι Βρετάνης θεωρείται ο "Βασιλιάς όλων των Αλατιών" ή το "χαβιάρι των αλατιών".

Το Αλάτι Γκρι Βρετάνης είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο και ποτάσιο. Θεωρείται από τους γευσιγνώστες ως η καλύτερη ποικιλία θαλασσινού αλατιού και είναι επίσης γνωστό ως "Fleur de Sel" (Φλερ ντε δελ), δηλαδή ο ανθός του αλατιού.

Η συγκομιδή γίνεται στις ακτές της Βόρειας Γαλλίας που βρέχονται από τον Ατλαντικό. Η απόχρωση του αλατιού οφείλεται στην τραχύτητα των κρυστάλλων του αλατιού, καθώς συγκρατούν την υγρασία της θάλασσας, δημιουργώντας ένα θολό ή “γκρίζο” χρώμα.

Απολαυστικό αλάτι, ιδανικό για κρέατα και θαλασσινά ψημένα στη σχάρα, καθώς και σε όλες τις σαλάτες. Έχει ελαφρώς πιο γεμάτη και πλούσια γεύση από το απλό αλάτι. Άριστο δώρο για όλους τους εκλεκτικούς μάγειρες και μαγείρισσες.

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο.


 
 
  
κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά, πατάτες, σαλάτες

Το Γκρι Αλάτι Βρετάνης συμπληρώνει φυσικά τη γεύση στις μπριζόλες, τις τηγανητές πατάτες, τις σαλάτες και στις σάλτσες για ζυμαρικά. Ρίξτε λίγο πάνω από σαλάτες με ραδίκια ή σε ωμές σαρδέλες πριν τις ψήσετε. Μπορείτε να το προσθέσετε πάνω από ξηρούς καρπούς και συνιστάται και για πάστωμα.
το αλάτι είναι σημαντικό για τη ζωή μας; 

Το αλάτι είναι απαραίτητο για την υδατική ισορροπία του οργανισμού μας και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Ανατρέχοντας στην ιστορία, βρίσκουμε ότι οι στρατοί οι οποίοι μετακινούνταν με τα πόδια ήταν απαραίτητο να έχουν μαζί τους αλάτι για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Επίσης, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, εκατοντάδες στρατιώτες του Ναπολέοντα πέθαναν κατά την υποχώρησή τους από τη Μόσχα, επειδή οι πληγές τους δεν μπορούσαν να θεραπευτούν λόγω της έλλειψης άλατος.

ΑΛΑΤΙ ΓΚΡΙ ΒΡΕΤΑΝΗΣ
graphics motibo - development qbit