ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
ΑΝΑΤΟΛΗ - Ιστορική Αναδρομή
Γεύσεις και συνταγές ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ο Χάρτης της Ανατολής
Αλάτι Ροζ Ιμαλαΐων κρεατικά, ψάρια, κοτόπουλο, λαχανικά
Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων ενισχύει τη γεύση σε πολλά φαγητά, όπως στο μαγειρευτό ή ψητό κρέας, στα ψητά λαχανικά ή στις σαλάτες. Εκτός από το μεγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο τραπέζι κατά το σερβίρισμα. Είναι ιδανικό για γαρνίρισμα σε ιδιαίτερα πιάτα, καθώς δημιουργεί ένα τέλειο αποτέλεσμα λόγω του υπέροχου χρωματισμού του.
  
Άνηθος σπανάκι, χόρτα, τυρί, ψάρι, πατάτες, κολοκύθι, κιμάς, μαρούλι
Φτιάξτε ανηθοβούτυρο, αναμειγνύοντας ½ φλ. μαργαρίνη ή βούτυρο με 1 κ.σ. άνηθο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι και φυλάξτε στο ψυγείο. Θα το χρησιμοποιήσετε σε ποπ-κορν, για να αλείψετε φρυγανισμένο ψωμί, στον πουρέ ή τη βραστή πατάτα ή για να γαρνίρετε ένα φιλέτο ψάρι ή κοτόπουλο ψητό.
  
Βασιλικός ντομάτα, κανέλλα, ελαιόλαδο, σκόρδο, κοτόπουλο, κατσικάκι, αγγούρι
Το “μπουκέτ γκαρνί” είναι ένα από τα μυστικά των σεφ για πρόσθετη νοστιμιά στα φαγητά τους. Είναι ένας συνδυασμός αρωματικών φυτών και μπαχαρικών μέσα σ' ένα σακουλάκι από τούλι που τους επιτρέπει να προσθέτουν διάφορα αρωματικά φυτά σε ένα φαγητό και να τα αφαιρούν γρήγορα όταν τελειώσει το μαγείρεμα. Εκτός από βασιλικό, στο μπουκέτ γκαρνί θα βάλετε δενδρολίβανο, ολόκληρα πιπέρια, δάφνη, σέλινο, μαϊντανό και θυμάρι.
  
Γαρύφαλλο χοιρινό, μοσχάρι, φρούτα, καρύδια, μέλι
Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στην Ινδία, όμως δεν πίνεται σκέτο. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν το μαύρο τσάι ως βάση για το chai, ένα απολαυστικό μείγμα μπαχαρικών το οποίο γλυκαίνουν με μέλι και συνδυάζουν με ζεστό γάλα. Για 8 μερίδες, θα βράσετε για 10 λεπτά σε 6 φλιτζάνια νερό, 6 κόκκους μαύρο πιπέρι, 6 γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλλα, 2 σπόρους κάρδαμο και 8 κ.γ. μαύρο τσάι. Σουρώστε και γεμίστε φλιτζάνια στη μέση ή στα 2/3, συμπληρώνοντας με ζεστό γάλα.
  
Δάφνη κοτόπουλο, ψάρι, κουνουπίδι, πατάτες
Στη μυθολογία, η δάφνη συνδέθηκε με τον θεό Απόλλωνα και τη νίκη, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες έπλεκαν τα φύλλα της σε στεφάνια, τα οποία τοποθετούσαν στα κεφάλια των νικητών σε αγώνες. Ίσως αυτό να μην ήταν τυχαίο, καθώς σήμερα γνωρίζουμε ότι η δάφνη περιέχει συστατικά ωφέλιμα για το τριχωτό της κεφαλής. Για λαμπερά μαλλιά που μοσχοβολούν φρεσκάδα, ξεπλύνετε με νερό στο οποίο έχετε βράσει φύλλα δάφνης, μετά το λούσιμο.
  
Δενδρολίβανο ψάρι, κοτόπουλο, πατάτα, λεμόνι, σκόρδο
Αρωματικό με πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται στα φαγητά που έχουν βάση το αρνί, αλλά και σε μοσχάρι και κοτόπουλο. Δοκιμάστε το σε κόκκινες σάλτσες, στις χοιρινές μπριζόλες, στο κοτόπουλο σχάρας, στις πατάτες και στα σουβλάκια από γαρίδες.
  
 Σελίδες: 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 :
graphics motibo - development qbit