ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
ΑΝΑΤΟΛΗ - Ιστορική Αναδρομή
Γεύσεις και συνταγές ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ο Χάρτης της Ανατολής
Μαστίχα Χίου πορτοκάλι, λεμόνι, κέικ, κρέμες, λουκουμάδες, τσουρέκι
Ξανανιώστε παιδί φτιάχνοντας σπιτικό υποβρύχιο. Φέρτε σε βράση ½ φλιτζάνι νερό με 500 γρ. ζάχαρη. Όταν πήξει και κολλάει στο κουτάλι, προσθέστε 2 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. μαστίχα θρυμματισμένη σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε βάζο για να κρυώσει.
  
Μαχλέπι κέικ, κουλουράκια, κρέμες και κρεμώδη γλυκά, τσουρέκι, ροφήματα
Στην κουζίνα της Συρίας βρίσκουμε μία από τις ελάχιστες χρήσεις του μαχλεπιού εκτός ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας. Ζεματίστε σκληρό πρόβειο τυρί (κομμένο σε κύβους) σε βραστό νερό με μαχλέπι. Στραγγίξτε και τοποθετήστε σε δοχεία με άλμη και μαχλέπι.
  
Μοσχοκάρυδο κανέλλα, τυρί, κολοκύθα, καφέ, σιροπιαστά γλυκά, λικέρ, γαλακτοκομικά, μήλο
Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό χώρου, σιγοβράζοντας μαζί για 1 ώρα, τουλάχιστον σε 2 φλιτζάνια νερό, 1 μήλο κομμένο σε φέτες, 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο, 2 ξυλάκια κανέλλα, 2 κ.σ. ολόκληρα γαρύφαλλα, 1 κ.γ. βανίλια και 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού. Διατηρήστε το κατσαρολάκι στο ψυγείο. Όταν θέλετε να αρωματίσετε το σπίτι, προσθέστε λίγο νερό και ξαναζεστάνετε.
  
Μουστάρδα κοτόπουλο, τυρί, χοιρινό, λάχανο, αυγά, ψωμί
Αν περισσέψει λίγο κρασί, φυλάξτε το και φτιάξτε σπιτική μουστάρδα. Εκτός από κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι και να συνδυάστε μουστάρδα σε σκόνη με ολόκληρους σπόρους. Πειραματιστείτε με διάφορα είδη ξιδιού (όπως μπαλσάμικο) ή κρασιά, ακόμα και με κάποιο αρωματικό φυτό ή μπαχαρικό. Φυλάξτε σε μικρά βαζάκια – είναι ιδανικά για δώρο.
  
Μπαχάρι μοσχάρι, κοκκινιστά, καρότα, κυνήγι, μαγειρευτά, τουρσιά, μαρινάδες
Για πιο έντονη γεύση, καβουρντίστε λίγο το μπαχάρι, θερμαίνοντάς το στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  
Μπούκοβο κρέατα, θαλασσινά, βραστά λαχανικά, κοκκινιστές σάλτσες, μακαρόνια
Τα αρωματισμένα λάδια είναι ένα από τα μικρά μυστικά των μεγάλων σεφ. Γεμίστε ένα μικρό μπουκάλι με ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο μπούκοβο. Αφήστε για 15 μέρες για να αρωματιστεί το λάδι. Στάξτε πάνω σε βραστές πατάτες, γαρίδες ή στη φέτα, ή ακόμα προσθέστε λίγες σταγόνες σε κοκκινιστές σάλτσες, ή και σαγανάκι γαρίδες για μια διαφορετική γεύση.
  
 Σελίδες: 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 :
graphics motibo - development qbit