ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
ΑΝΑΤΟΛΗ - Ιστορική Αναδρομή
Γεύσεις και συνταγές ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ο Χάρτης της Ανατολής
Πάπρικα πατάτες, κουνουπίδι, κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί, ψάρι
Η πάπρικα έχει πηκτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως φυσικός γαλακτωματοποιητής σε έτοιμες σάλτσες, ακόμα και στο απλό λαδόξιδο. Για μια γρήγορη, νόστιμη και ελαφρώς κρεμώδη ζεστή σάλτσα για βραστά λαχανικά, τσιγαρίστε 2 σκελίδες σκόρδο και 1 τριμμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα, ένα φύλλο δάφνης και σβήστε με λίγο κρασί ή ξίδι.
  
Πιπέρι λευκό όλα τα φαγητά και τα μπαχαρικά
Το “μπουκέ γκαρνί” είναι από τα βασικά “εργαλεία” των Γάλλων σεφ. Φυλάξτε το τούλι από τις μπομπονιέρες για να φτιάξετε το δικό σας “σακουλάκι” μυρωδικών, με συνδυασμούς αγαπημένων μπαχαρικών, όπως πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα, δάφνη. Το σακουλάκι τοποθετείται στην κατσαρόλα στη διάρκεια του μαγειρέματος και αφαιρείται στο τέλος, αφήνοντας πίσω μόνο τη γεύση.
  
Πιπέρι μαύρο όλα τα φαγητά καθώς αναδεικνύει τη γεύση τους
Παρότι θεωρείται ένα «κοινό» μπαχαρικό, η ζήτηση για το μαύρο πιπέρι το έχει κάνει τόσο πολύτιμο, ώστε κάποτε χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα στις εμπορικές συναλλαγές. Εκτός από την κουζίνα, χρησιμοποιείται σε διάφορες εναλλακτικές ιατρικές, όπως η Αγιουβέρδα.
  
Ποικιλίες 4 πιπέρια όλα τα πιάτα της ελληνικής και έθνικ κουζίνας
Το μαύρο πιπέρι έχει δυνατή γεύση, καυτή και κάπως πικάντικη. Το λευκό πιπέρι θεωρείται από κάποιους πως έχει πιο ήπια γεύση. Το πράσινο πιπέρι έχει πιο ήπια γεύση και είναι πιο αρωματικό από το μαύρο και ταιριάζει με σάλτσες, κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. Το κόκκινο πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες και σάλτσες, αλλά και για να διακοσμήσουμε ένα πιάτο, δίνοντάς του εξαιρετικό άρωμα. Ο συνδυασμός των τεσσάρων πιπεριών δίνει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα στα φαγητά σας.
  
Ρίγανη ντομάτα, ελαιόλαδο, λεμόνι, ψητά κρέατα, ψητά ψάρια, σκόρδο
Στην ελληνική μυθολογία, η ρίγανη είναι ένα από τα φυτά που καλλιεργούσε η Αφροδίτη στον κήπο της στον Όλυμπο. Το βότανο αυτό ταυτιζόταν με τη χαρά, ενώ πολλοί το έβλεπαν ως πανάκεια. Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν κάποιες ωφέλιμες ιδιότητες της ρίγανης, αλλά το κυριότερο είναι το αίσθημα ευεξίας που προκαλεί το άρωμά της. Απολαύστε το φτιάχνοντας ένα αρωματικό κερί. Απλά προσθέστε λίγη ρίγανη σε λιωμένο κερί, αφήστε να κρυώσει και μετά κάψτε κανονικά.
  
Σέλινο όσπρια, κοτόσουπα, λεμόνι, μπεσαμέλ, πατάτες, καρότα, ντομάτα, αυγά
Η αφυδάτωση ή αποξήρανση είναι από τις αρχαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Η τεχνική είναι απλή και φυσική – και δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα ανά τους αιώνες. Αρωματικά βότανα, όπως το σέλινο, εκτίθενται στη θερμότητα –για παράδειγμα, στον ήλιο– για να εξατμιστούν τα υγρά που περιέχουν. Τα αποξηραμένα βότανα διατηρούν όλη τη γεύση και το άρωμα των φρεσκοκομμένων – και πιο έντονα μάλιστα.
  
 Σελίδες: 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 :
graphics motibo - development qbit