ΑΝΑΤΟΛΗ - Τα μπαχαρικά μιας νέας εποχής
Μπαχαρικά
Μείγματα Μπαχαρικών
Μπαχαρικά σε Λάδι
Αλάτι
Αρωματικά Φυτά
Ροφήματα
Βαφές Αυγών – Πασχαλινά
Εκκλησιαστικά Είδη
ΑΝΑΤΟΛΗ - Ιστορική Αναδρομή
Γεύσεις και συνταγές ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ο Χάρτης της Ανατολής
Σκόρδο πατάτα, ζυμαρικά, λαχανικά, κρέατα
Λίγο σκόρδο μεταμορφώνει μια απλή σάλτσα σε κάτι ξεχωριστό. Προσθέστε σκόρδο στη μαγιονέζα που θα σερβίρετε με ψάρι ή βραστά λαχανικά. Φτιάξτε μια νοστιμότατη μακαρονάδα με γεύση πέστο, ανακατεύοντας τα μακαρόνια με ένα μείγμα από σκόρδο, αποξηραμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
  
Σόδα υλικά με υψηλά οξέα, όπως γιαούρτι, μέλι, σοκολάτα, ξινόγαλα
Η μαγειρική σόδα δεν έχει μόνο θέση στην κουζίνα αλλά και στο νοικοκυριό – και είναι ιδιαίτερα προσφιλής ως καθαριστικό. Βοηθά να καθαρίσουμε επιφάνειες, να αφαιρέσουμε καμμένα λίπη ή λεκέδες από λάδια. Σκορπίστε σόδα στο χαλί και απορροφήστε με την ηλεκτρική σκούπα, αφαιρώντας έτσι τις οσμές.
  
Σουμάκ ρύζι, ψητά κρέατα (κοτόπουλο, αρνί), ρεβίθια
Ως συστατικό, το σουμάκ χρησιμοποιείται κυρίως για πασπάλισμα στο μαγειρεμένο φαγητό, και συνήθως μόνο σε μαρινάδες. Αναμειγνύετε με ελαιόλαδο και απλώνετε τον πολτό πάνω σε μια φραντζόλα ψωμί πριν την ψήσετε.
  
Σουσάμι ψωμί, κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες, τυρί, πίτες, μέλι
Το παστέλι είναι από τα ωφέλιμα γλυκά και ιδανικό για σνακ, καθώς συνδυάζει τις θρεπτικές ουσίες που έχουν το σουσάμι και το μέλι. Φτιάξτε το εύκολα στο σπίτι, αναμειγνύοντας ελαφρά καβουρντισμένο σουσάμι με σιρόπι μελιού.
  
Τίλιο (Φλαμούρι) μέλι, εσπεριδοειδή
Το τίλιο είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απαλό καθαριστικό ή για φρεσκάρισμα της επιδερμίδας πριν την ενυδάτωση.
  
Τσάι βουνού λεμόνι, κανέλλα, μέλι
Τα τελευταία χρόνια, το τσάι του βουνού εμφανίζεται σε διάφορες συνταγές, γλυκών αλλά και φαγητών, όπου χρησιμοποιείται ως αρωματικό φυτό ή μπαχαρικό.
  
 Σελίδες: 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 : 7 : 8 :
graphics motibo - development qbit